Home PageSupportDoorsafe 6600

6600 Manual

Doorsafe 6600 gebruiksaanwijzing (DIY Smart app)

Voor:
Firmware versie: 13.1.0.98
Android app versie: 03.85.00.22
iOS app versie: 1.5

Doorsafe 6600 gebruiksaanwijzing (Yoosee app)

Voor:
Firmware versie: 13.1.0.98
Android app versie: 00.46.00.35
iOS app versie: 4.5

Belangrijkste verschillen tussen de DIY Smart en de Yoosee app:

• De Yoosee heeft een duidelijk eerste gebruiker die de admin gebruiker wordt. Alleen deze gebruiker kan extra gebruikers toevoegen.
    Bij DIY Smart app kunnen meerdere gebruiker de admin gebruiker zijn en alle instellingen aanpassen.
  • De Yoosee app een RTSP functie voor kunnen verbinden van een NVR of iets dergelijks. Dit kan niet bij de DIY Smart app.
  • De Yoosee app is voor Android nog niet in het Nederlands beschikbaar (komt er wel snel aan).

Load More

Load More

6600 FAQs

Hoe kan ik de 6600 van stroom en internet voorzien via POE?

Een reguliere netwerkkabel bestaat uit 8 draden in verschillende kleuren:

1. Oranje
  2. Oranje Wit
  3. Groen
  4. Groen Wit
  5. Blauw
  6. Blauw Wit
  7. Groen
  8. Groen Wit

Om een Doorsafe 6600 via POE te voorzien van zowel een internet signaal als stroom, maak de volgende verbindingen:

1. Steek de POE injector in router
  2. Steek de 12V adapter in de injector (steek de adapter pas in het stopcontact aan het eind)
  3. Steek de netwerkkabel die naar de 6600 zal lopen in de injector
  4. Verbind van de netwerkkabel de oranje, oranje/wit, groen, groen/wit draden met de oranje, oranje/wit, groen, groen/wit draden die uit de 6600 komen. Dus oranje aan oranje, oranje/wit aan oranje/wit, groen aan groen en groen/wit aan groen/wit.
  5. De injector heeft de blauwe en blauw/witte draad in de netwerkkabel voorzien van 12V + positief. Verbind blauw of blauw/witte met de rode draad die uit de 6600 komt.
    De injector heeft de bruine en bruin/witte draad in de netwerkkabel voorzien van 12V – negatief. Verbind bruin of bruin/witte met de zwarte draad die uit de 6600 komt.
  6. Steek de stekker van de 12V adapter in het stopcontact het de 6600 zal opstarten (duurt 20-30 sec.)

Als u een router of switch heeft die zelf al van POE kan voorzien, dan is de injector niet nodig.
Deze POE router of switch moet de 6600 voorzien van AC8~24V of DC8~24V.

Optie 1: aansluiting met netwerkkabel zonder stekker aan de kant van de deurbel

Optie 2: aansluiting met netwerkkabel met stekker aan de kant van de deurbel

In de Yoosee app kan de RTSP functie aangezet worden.

Nadat in de app de RTSP functie is aangezet, kan er in de app een wachtwoord worden opgegeven.

Nadat de RTSP functie is aangezet, kan de deurbel worden benaderd door een NVR, of andere ONVIF-connected systemen. Deurbel en NVR e.d. moeten wel BEIDE van hetzelfde LAN gebruikmaken.

Dit is het RTSP adres:

• rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Main stream rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Sub-stream rtsp://IPadr:554/onvif2

Dit is het ONVIF poortnummer:

• ONVIF port: 5000; Device discovery port: 3702
  • We waren een van de eerste webshops die internet camera deurbellen verkochten (nog voordat RING, Nest en Doorbird bestonden 🙂 ).
  • Na duizenden internet deurbellen te hebben verkocht hebben wij heel veel geleerd.
  • Ons belangrijkste advies voor u is: pas op met te hoge verwachtingen. Een internet deurbel is in theorie geniaal, maar in de praktijk zijn er ook serieuze nadelen.
  • Of je nu een duurdere RING, Nest of Doorbird koopt, of een goedkoper alternatief: een internet deurbel zal niet bij iedereen (goed) werken. En zelfs als alles goed werkt, dan zijn gemiste oproepen onvermijdelijk.

Lees daarom dit advies voordat u een internet deurbel koopt:

Oproepen missen: onvermijdelijk
Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel. Bij een perfect werkende situatie van zowel de deurbel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus in theorie perfect, maar in de praktijk niet (altijd). Onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Zelf via Skype of Whatsapp is dat niet altijd even stabiel.

Hoog retourpercentage: Staat los van het merk
Bedenk dus bij aankoop: een internet deurbel is in de praktijk niet 100% betrouwbaar. Je kunt oproepen missen of te laat ontvangen. En dit staat los van de kwaliteit van de internet deurbel. Dit hangt af van de situatie. Ook de duurdere merken (Ring, Nest, Doorbird), hebben hier last van. Ook deze bellen hebben een retourpercentage van rond de 25%, weten wij uit ervaring. Dit retourpercentage is veel hoger dan bij een draadloze camera deurbel. Dit is ook de reden dat wij u graag van een goed advies willen voorzien. Want als 25% retour komt, dan maken we verlies op deze verkopen. Retouren kosten ons namelijk veel geld. Want blijven bij onze belofte: u kunt bij ons gratis retourneren als uw aankoop niet bevalt.

Vele factoren spelen een rol
Dat een internet deurbel vaak niet perfect werkt ligt aan de vele factoren die een rol spelen en allemaal vrijwel perfect moeten zijn. Deze factoren zijn: de situatie waarin de bel hangt, de internet router (type en leeftijd), de kwaliteit en de upload en download snelheid van de internetverbinding, de internetprovider, de smartphone (type en leeftijd) en de mobile internet provider en het bereik via 3G of 4G. Al deze factoren moeten vrijwel perfect zijn, anders mis je oproepen.

Denk er om: het is videobellen, dus hoge upload snelheid is echt noodzakelijk
Een goede WiFi router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid zijn erg belangrijk.
 Want de bel upload video naar zijn server. Maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Verder is de manier waarop de deurbel verbonden is met de router belangrijk. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. Of maak gebruik van POE. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). En zorg op de smartphone (die niet te oud mag zijn) voor een goed bereik, via 4G (3G is vaak al te traag) of beter: laat de smartphone met het internet verbinden via WiFi.

Wie kijkt er mee?
Bovendien: waar de server staat, wat er wordt opgeslagen, hoe veilig de server is en wie er allemaal meekijken en luisteren door je deurbel is echt een serieus vraagteken. Dit kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest). Bij Ring is nu in de media verschenen dat Ring de door Ring deurbellen gemaakte video’s onversleuteld opslaat, want anders zou de waarde van het bedrijf lager zijn. Op basis van dit artikel blijkt nu ook dat Ring medewerkers vanuit de Oekraïne kijken naar videobeelden en die voorzien van tags om het algoritme slimmer te maken, zodat op den duur software zelfstandig de beelden van de deurbel kan interpreteren. Dat zal de reden zijn dat Amazon het zeer jonge bedrijf Ring onlangs kocht voor 1 miljard USD. Amazon wil graag de data hebben die de Ring deurbellen verzamelen. Misschien is dit nu allemaal nog niet het geval, maar dit lijkt wel de beste verklaring waarom 1 miljard voor een camera deurbellen bedrijf terecht is.

Het veilige en betrouwbare alternatief
Wanneer een internet camera deurbel niet goed werkt, of je wilt een betrouwbaarder alternatief, dan is een draadloze camera deurbel zonder internetverbinding eventueel ook een goede oplossing. Die werken namelijk wel altijd en zijn veel minder afhankelijk van verschillende factoren. Deze draadloze camera deurbellen werken namelijk met een eigen draadloze frequentie en dat is stabieler. Hier speelt eigenlijk maar 1 factor een rol: het scherm mag niet te ver van de deurbel vandaan zijn, want anders kunnen ze geen verbinding krijgen. Hoe ver dit is, is erg van de situatie afhankelijk, maar ligt ongeveer tussen de 15 en de 100 meter. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. En u kunt altijd gratis retourneren wanneer de afstand toch te groot blijkt te zijn.

Laatste tip: neem een draadloze gong
Als u een internet deurbel koopt, koop er dan ook altijd een draadloze gong bij. Deze draadloze gong maakt een eigen draadloze verbinding tussen de deurbel en de gong die in het stopcontact gestoken wordt. Deze draadloze gongen staan helemaal los van het internet. En rinkelt dus in huis altijd. Ook als het internet het even niet doet. Of de smartphone geen goede ontvangst heeft als u bijv. even in de kelder of garage bent. Of wanneer uw telefoon leeg is. De telefoon op stil staat. Of wanneer de kinderen met oppas alleen thuis zijn die de deurbel app niet hebben geïnstalleerd.

Kortom, als je de perfecte omstandigheden voor een internet camera deurbel weet te realiseren, en je hebt niks te verbergen, dan is een internet camera deurbel een mooie oplossing om ook als je niet thuis bent te zien wie er aanbelt. Maar de installatie is niet eenvoudig, het missen van oproepen is onvermijdelijk, de verbinding is niet zo veilig en betrouwbaar, en de deurbellen zijn vaak duur waarbij je zelfs nog per maand moet betalen voor opslag van beelden.

De beelden van de Doorsafe 6600 en 6850 internet camera deurbel kunnen worden bekeken op een windows laptop of PC met deze software:

Download software

• Met deze software kan je continu door de camera kijken van je Doorsafe 6600 en 6850 internet camera deurbel op een Windows computer, je kunt deze beelden ook continue opnemen en opslaan op je computer.
  • In de Yoosee app is het mogelijk om via RTSP functie een wachtwoord op te geven.
  • Op deze versie van de software is het ook mogelijk om in te loggen met dezelfde inloggegevens als van de Yoosee app.
  • Het is niet mogelijk om met deze software ook een alarmmelding te ontvangen bij beweging of als er iemand aanbelt. Dat kan alleen via de app.
  • Er is van deze software geen versie beschikbaar voor Apple computers.

Bekijk hier een uitleg van hoe deze software werkt:

• Uit de 6600 komen twee draden: geel en paars. Aan deze twee draden is het mogelijk om een elektrische deuropener te koppelen.
  • De 6600 verzorgd alleen de schakeling, en levert dus geen stroom voor de elektrische deuropener,
  • De 6600 is alleen geschikt voor een slot dat werkt op basis van arbeidsstroom. Bij arbeidsstroom krijg het slot alleen spanning als het slot open moet gaan. (Russtroom is bijvoorbeeld een magneet slot: hier staat altijd stroom op (ook in rust), de stroom valt weg als het slot opengaat)
  • Sluit de 6600 als volgt aan:
    • Pak de aparte stroomadapter die het slot van stroom moet voorzien, hieruit komen 2 draden: + en –
    • Op het slot zitten twee mogelijk aansluitpunten
    • Verbind de – draad van de stroomadapter  met de paarse draad die uit de 6600 komt
    • Verbind de + draad van de stroomadapter met het ene aansluitpunt op het slot
    • Verbind het andere aansluitpunt op het slot naar de gele draad die uit de 6600 komt
  • De 6600 kan zowel AC als DC schakelen en max. 3A en 36V.
  • Bekijk ook het schema voor de schakeling:

Er zijn twee type adapters.

Het is steeds nodig om de kleur van de draden te laten aansluiten bij de B lijn op de sticker.

Type A:

2-Oranje
1-Oranje-wit
3-Groen-wit
6-Groen

Type B:

1-Oranje-wit
2-Oranje
3-Groen-wit
6-Groen

Het resetten van de deurbel gaat als volgt:

1. Neem de 12V adapter uit het stopcontact
  2. Verwijder de inbusbout aan de onderzijde van de deurbel en neem de deurbel uit de regenkap
  3. Druk met een vinger aan de achterzijde van de deurbel het anti-diefstal knopje in of plak er een stukje tape op om dit knopje ingedrukt te houden
    (anti-diefstal knopje? zie bij de pijl in de afbeelding)
  4. Doe de 12V adapter in een stopcontact en wacht 20 seconden zodat de bel kan opstarten
    (anti-diefstalknopje moet voortdurend ingedrukt blijven anders gaat het alarm af)
  5. Druk met een paperclip aan de achterzijde van de deurbel het reset-knopje in totdat na ongeveer 5 seconden een DJING toon klinkt
  6. De camera is nu gereset en zal opnieuw opstarten
  7. Nadat de bel opnieuw is opgestart:
    1. haal de 12V adapter uit het stopcontact
    2. laat het anti-diefstal knopje los
    3. plaats de deurbel terug in de regenkap
    4. schroef de inbusbout vast aan de onderkant van de regenkap
  8. Na een Reset zal de deurbel opnieuw moeten worden toegevoegd aan de app en er moet een nieuw wachtwoord worden opgegeven.
    Maak hiervoor een bekabelde verbinding tussen de deurbel en de internet router.