Home PageSupportDoorsafe 6850

6850 Manual

Doorsafe 6850 gebruiksaanwijzing (Yoosee app)

Firmware versie: 13.1.0.98
Android app versie: 00.46.00.35
iOS app versie: 4.5

Op een internet deurbel 6850 kan een elektrisch slot worden aangesloten. Dit kan met een kabel aan de achterkant van de bel. Of draadloos met een unlock controller. De aangesloten elektrische deuropener kan worden geopend in de app, of door een blauwe RFID chip tegen de deurbel aan te houden. De blauwe RFID chips kunnen met de deurbel en de rode en de gele RFID chip gekoppeld of ontkoppeld worden met de deurbel. Er kunnen maximaal 5000 blauwe RFID chips worden gekoppeld.

RFID chips worden als volgt geprogrammeerd:

A. Toevoegen rode en gele RFID chips

Met rode chip kunnen blauwe chips worden ontkoppelt, zodat ze de deur niet meer kunnen openen.
Met de gele chip kunnen blauwe chips worden gekoppelt, zodat ze de deur kunnen openen.

Om de rode en de gele chips te koppelen aan de deurbel volg de volgende stappen:

1. zorg dat de deurbel aanstaat en verbonden is met stroom, internet en app
  2. achterop de deurbel zitten 3 kleine schuifjes, zorg dat alle 3 schuifjes naar beneden geschoven staan
  3. haal nu de stroom van de deurbel
  4. schuif nu het meest rechter schuifje (positie 3) naar boven
  5. voorzie de deurbel weer van stroom
  6. rood en blauw licht knippert nu aan de voorkant van de bel
  7. houdt de gele chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestiging
  8. houdt de rode chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestiging en het licht zal stoppen met knipperen
  9. haal de stroom van de deurbel
  10. zorg dat alle 3 schuifjes weer naar beneden geschoven staan
  11. voorzie de deurbel weer van stroom
  12. de rode en de gele chips zijn nu gekoppeld aan de bel en kunnen worden gebruikt om blauwe chips te (ont)koppelen

B. (ont)koppelen van blauwe chips

1. haal de stroom van de deurbel
  2. achterop de deurbel zitten 3 kleine schuifjes, zorg dat alle 3 schuifjes naar beneden geschoven staan
  3. voorzie de deurbel weer van stroomKoppelen blauwe chip:
  4. houdt de gele chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestiging
  5. houdt de blauwe chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestigingOntkoppelen blauwe chip:
  6. houdt de rode chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestiging
  7. houdt de blauwe chip nu tegen de RFID chip lezer aan de voorkant van de deurbel, er klinkt een toon als bevestiging

Als je 3 x een pieptoon hoort, dan is er een fout in de bediening of de RFID chip is defect.
Je kunt geen RFID chips koppelen aan de deurbel dit ook al aan een andere deurbel gekoppeld zijn.
Je kunt geen RFID chips ontkoppelen als ze niet eerst gekoppeld zijn.

De internet deurbel 6850 kan draadloos worden verbonden met een elektrische deuropener. Hiervoor is namelijk deze draadloze unlock module beschikbaar. Vanuit de bel gaat er dus een draadloos signaal naar deze unlock module zodra er een RFID chip tegen de bel wordt gehouden, of wanneer in de app wordt aangegeven dat de deur open moet gaan.

De unlock controller moet worden aangesloten op 12V en kan zowel Arbeidstroom als Ruststroom sloten schakelen.

Er zijn namelijk 2 soorten openers mogelijk: Normally Open Locks (Ruststroom) of Normally Closed locks (Arbeidsstroom). Bij Arbeidsstroom krijgt de opener alleen stroom wanneer de opener open moet gaan. Dit is het meest gebruikelijk. Bij ruststroom valt bij de opener de stroom weg wanneer het slot open moet gaan, dit is bijvoorbeeld een magneetdeuropener. In beide gevallen werkt de deurbel alleen als een schakelaar en levert dus niet zelf de stroom voor de deuropener. De deuropener moet dus zelf van stroom worden voorzien waarbij de deurbel alleen werkt als een schakelaar in dit circuit.

De duur waarop het slot open gaat kan in de controller worden ingesteld op 1, 4 of 8 seconden.

De controller heeft een pairingsknop en LED indicatie lampje waarmee de controller kan worden gepaired met de deurbel.

Pairings procedure:

1. voorzie de unlock controller van 12V DC en sluit de deurbel 6850 aan op stroom, internet en app
  2. open de app zodat je live door de camera van de deurbel kunt kijken
  3. druk kort op de pairingsknop op de unlock controller
  4. druk nu op unlock in de app, je hoort dan een tik geluid in de deurbel, maar niet in de controller. Het LED lampje op de unlock controller gaat nu knipperen.
  5.  druk nu kort op de pairingsknop op de unlock controller, het LED lampje stopt nu met knipperen
  6. druk nu op unlock in de app, het LED lampje  zal nu een aantal keren knipperen, de pairing is nu succesvol
  7. als check: druk nu op unlock in de app, je hoort dan een tik geluid in de deurbel, en ook in de controller

Ontkoppelen: druk langer dan 5 seconden op de pairingsknop op de unlock controller, net zolang totdat het LED lampje uitgaat. Daarna is de unlock controller niet meer verbonden met de deurbel.

Door te drukken op de volumeknop met daarop de luidspreker kan het volume van de gong worden ingesteld.

Door te drukken op de beltoonknop met daarop de muzieknoot kan er een andere beltoon worden ingesteld.

Er kunnen maximaal 6 x 6851 aan een 6850 worden aangesloten door middel van de pairing procedure.

Pairing procedure:

1. steek de gong 6851 in een USB poort of in de USB lader
  2. sluit de deurbel 6850 aan op stroom en verbind de bel met internet en de app
  3. druk op volumeknop van de gong 6851 tot het LED lampje aangaat, laat de knop los nadat het lampje is aangegaan
  4. druk op de belknop van de 6850, het LED lampje op de gong 6581 zal nu 1 keer knipperen
  5. druk nogmaals op de belknop van de 6850,het LED lampje op de gong 6581 zal nu meerdere keren knipperen
  6. het koppelen (pairing) is nu succesvol

Ontkoppelen: druk op volumeknop van de gong 6851 tot het LED lampje aangaat en weer uitgaat, blijf nog 3 seconden de knop in nadat het LED lampje is uitgegaan

Load More

Load More

6850 FAQ

In de Yoosee app kan de RTSP functie aangezet worden.

Nadat in de app de RTSP functie is aangezet, kan er in de app een wachtwoord worden opgegeven.

Nadat de RTSP functie is aangezet, kan de deurbel worden benaderd door een NVR, of andere ONVIF-connected systemen. Deurbel en NVR e.d. moeten wel BEIDE van hetzelfde LAN gebruikmaken.

Dit is het RTSP adres:

• rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Main stream rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Sub-stream rtsp://IPadr:554/onvif2

Dit is het ONVIF poortnummer:

• ONVIF port: 5000; Device discovery port: 3702
  • We waren een van de eerste webshops die internet camera deurbellen verkochten (nog voordat RING, Nest en Doorbird bestonden 🙂 ).
  • Na duizenden internet deurbellen te hebben verkocht hebben wij heel veel geleerd.
  • Ons belangrijkste advies voor u is: pas op met te hoge verwachtingen. Een internet deurbel is in theorie geniaal, maar in de praktijk zijn er ook serieuze nadelen.
  • Of je nu een duurdere RING, Nest of Doorbird koopt, of een goedkoper alternatief: een internet deurbel zal niet bij iedereen (goed) werken. En zelfs als alles goed werkt, dan zijn gemiste oproepen onvermijdelijk.

Lees daarom dit advies voordat u een internet deurbel koopt:

Oproepen missen: onvermijdelijk
Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel. Bij een perfect werkende situatie van zowel de deurbel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus in theorie perfect, maar in de praktijk niet (altijd). Onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Zelf via Skype of Whatsapp is dat niet altijd even stabiel.

Hoog retourpercentage: Staat los van het merk
Bedenk dus bij aankoop: een internet deurbel is in de praktijk niet 100% betrouwbaar. Je kunt oproepen missen of te laat ontvangen. En dit staat los van de kwaliteit van de internet deurbel. Dit hangt af van de situatie. Ook de duurdere merken (Ring, Nest, Doorbird), hebben hier last van. Ook deze bellen hebben een retourpercentage van rond de 25%, weten wij uit ervaring. Dit retourpercentage is veel hoger dan bij een draadloze camera deurbel. Dit is ook de reden dat wij u graag van een goed advies willen voorzien. Want als 25% retour komt, dan maken we verlies op deze verkopen. Retouren kosten ons namelijk veel geld. Want blijven bij onze belofte: u kunt bij ons gratis retourneren als uw aankoop niet bevalt.

Vele factoren spelen een rol
Dat een internet deurbel vaak niet perfect werkt ligt aan de vele factoren die een rol spelen en allemaal vrijwel perfect moeten zijn. Deze factoren zijn: de situatie waarin de bel hangt, de internet router (type en leeftijd), de kwaliteit en de upload en download snelheid van de internetverbinding, de internetprovider, de smartphone (type en leeftijd) en de mobile internet provider en het bereik via 3G of 4G. Al deze factoren moeten vrijwel perfect zijn, anders mis je oproepen.

Denk er om: het is videobellen, dus hoge upload snelheid is echt noodzakelijk
Een goede WiFi router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid zijn erg belangrijk.
 Want de bel upload video naar zijn server. Maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Verder is de manier waarop de deurbel verbonden is met de router belangrijk. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. Of maak gebruik van POE. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). En zorg op de smartphone (die niet te oud mag zijn) voor een goed bereik, via 4G (3G is vaak al te traag) of beter: laat de smartphone met het internet verbinden via WiFi.

Wie kijkt er mee?
Bovendien: waar de server staat, wat er wordt opgeslagen, hoe veilig de server is en wie er allemaal meekijken en luisteren door je deurbel is echt een serieus vraagteken. Dit kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest). Bij Ring is nu in de media verschenen dat Ring de door Ring deurbellen gemaakte video’s onversleuteld opslaat, want anders zou de waarde van het bedrijf lager zijn. Op basis van dit artikel blijkt nu ook dat Ring medewerkers vanuit de Oekraïne kijken naar videobeelden en die voorzien van tags om het algoritme slimmer te maken, zodat op den duur software zelfstandig de beelden van de deurbel kan interpreteren. Dat zal de reden zijn dat Amazon het zeer jonge bedrijf Ring onlangs kocht voor 1 miljard USD. Amazon wil graag de data hebben die de Ring deurbellen verzamelen. Misschien is dit nu allemaal nog niet het geval, maar dit lijkt wel de beste verklaring waarom 1 miljard voor een camera deurbellen bedrijf terecht is.

Het veilige en betrouwbare alternatief
Wanneer een internet camera deurbel niet goed werkt, of je wilt een betrouwbaarder alternatief, dan is een draadloze camera deurbel zonder internetverbinding eventueel ook een goede oplossing. Die werken namelijk wel altijd en zijn veel minder afhankelijk van verschillende factoren. Deze draadloze camera deurbellen werken namelijk met een eigen draadloze frequentie en dat is stabieler. Hier speelt eigenlijk maar 1 factor een rol: het scherm mag niet te ver van de deurbel vandaan zijn, want anders kunnen ze geen verbinding krijgen. Hoe ver dit is, is erg van de situatie afhankelijk, maar ligt ongeveer tussen de 15 en de 100 meter. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. En u kunt altijd gratis retourneren wanneer de afstand toch te groot blijkt te zijn.

Laatste tip: neem een draadloze gong
Als u een internet deurbel koopt, koop er dan ook altijd een draadloze gong bij. Deze draadloze gong maakt een eigen draadloze verbinding tussen de deurbel en de gong die in het stopcontact gestoken wordt. Deze draadloze gongen staan helemaal los van het internet. En rinkelt dus in huis altijd. Ook als het internet het even niet doet. Of de smartphone geen goede ontvangst heeft als u bijv. even in de kelder of garage bent. Of wanneer uw telefoon leeg is. De telefoon op stil staat. Of wanneer de kinderen met oppas alleen thuis zijn die de deurbel app niet hebben geïnstalleerd.

Kortom, als je de perfecte omstandigheden voor een internet camera deurbel weet te realiseren, en je hebt niks te verbergen, dan is een internet camera deurbel een mooie oplossing om ook als je niet thuis bent te zien wie er aanbelt. Maar de installatie is niet eenvoudig, het missen van oproepen is onvermijdelijk, de verbinding is niet zo veilig en betrouwbaar, en de deurbellen zijn vaak duur waarbij je zelfs nog per maand moet betalen voor opslag van beelden.

In de Yoosee app kan de RTSP functie aangezet worden.

Nadat in de app de RTSP functie is aangezet, kan er in de app een wachtwoord worden opgegeven.

Nadat de RTSP functie is aangezet, kan de deurbel worden benaderd door een NVR, of andere ONVIF-connected systemen. Deurbel en NVR e.d. moeten wel BEIDE van hetzelfde LAN gebruikmaken.

Dit is het RTSP adres:

• rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Main stream rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Sub-stream rtsp://IPadr:554/onvif2

Dit is het ONVIF poortnummer:

• ONVIF port: 5000; Device discovery port: 3702
  • De beelden kunnen voortdurend worden bekeken en opgenomen op een windows laptop of PC met de CMS Client software.
  • Het is niet mogelijk om met deze software ook een alarmmelding te ontvangen bij beweging of als er iemand aanbelt. Dat kan alleen via de app.
  • Er is van deze software geen versie beschikbaar voor Apple computers.
  • Download hier de software: Download software (versie 1.0.0.53)

Om deze software te gebruiken is het nodig om hierop in te loggen. Inloggen kan met:

1. Admin inlog:
    User ID= admin
    Password=
  2. Mail/user ID login
    Gebruik dezelfde inloggegevens die worden gebruikt bij het inloggen op de Yoosee app
  • Als bij de installatie de Chinese taal te zien is, druk dan eerst op de knop. En kies daarna in het dropdown menu voor Engels.
  • Zet Auto Login uit om te kunnen switchen tussen inlog accounts.

De software kan als volgt worden gebruikt:

1. Maak op een smartphone in de Yoosee app een gebruikers account aan
  2. Voeg de deurbellen en camera’s toe aan de app
  3. Stel per device een RTSP wachtwoord in in de app
  4. Log in op de CMS Client software met een Admin account of met een tweede gebruikers account aan (eerste aanmaken in Yoosee)
  5. Voeg de deurbellen en camera’s toe aan de CMS Client software door steeds het RTSP wachtwoord in te voeren
    (volg hiervoor de stappen in de manual hieronder)

Bekijk deze manual over hoe de CMS Client software werkt

ps. Als u met het eerste gebruikers account, waaraan de devices zijn toegevoegd, inlogt op de CMS Client software, dan zullen de devices in de software direct zichtbaar zijn. Maar als er in de software vervolgens wordt gestart met monitoring, dan zal het niet meer mogelijk zijn om aan te bellen (druk op de deurbelknop en er klinkt geen toon meer en niks zal rinkelen). Daarom moet er worden ingelogd met het Admin account of met een tweede inlogaccount en moeten de devices worden toegevoegd via het RTSP wachtwoord.

Bekijk hier een uitleg van hoe deze software werkt: