Goed advies: 8 tips voor het kiezen van een betrouwbare internet camera deurbel.

Internet camera deurbellen verkopen wij als sinds 2008. Nog voordat RING, Nest en Doorbird uberhaupt bestonden. Wij hebben inmiddels al duizenden internet deurbellen verkocht. En daar hebben wij heel veel van geleerd. Ons belangrijkste advies voor u is: een niet 100% werkende internet deurbel is 100% irritant. Kies daarom met uw verstand voor het juiste type internet camera deurbel.

Theorie versus praktijk
Of u nu een RING, Nest, Doorbird of een Doorsafe internet deurbel koopt, het missen van oproep in bepaalde situaties is onvermijdelijk. Wat al deze factoren moeten goed zijn:

  1. Goede internet verbinding tussen deurbel en router: via kabel of WiFi?
  2. Goede internet router: hoe oud en op welke plek?
  3. Goede upload & download snelheid van internet abonnement
  4. Een niet te druk thuisnetwerk, dus niet met het hele gezin tegelijkertijd videobellen + Netflixen + etc.
  5. Een goed werkende smartphone, type, merk en leeftijd speelt een grote rol voor de WiFi snelheid
  6. Een goede mobiele of WiFi internet verbinding van de smartphone, 3G of 4G? Tele2 of T-Mobile? Je dit maakt uit.

En het is vrij simpel: is 1 van deze factoren niet optimaal, dan mist u een oproep van de deurbel, of de oproep komt te laat binnen.

Wat u misschien opvalt: het merk internet deurbel staat niet tussen deze 6 punten. Dat klopt. Want al deze punten gelden voor alle merken. Het merk internet deurbel doet er niet zoveel toe. Het enige wat wel echt een rol speelt zijn deze 6 punten.

Onze tips
Een slecht werkende internet deurbel is 100% irritant. Het is grotendeels aan u om de juiste keuzes te maken. Daarom deze 8 tips:

  1. Trek altijd een kabel naar de deurbel buiten. 
    Het idee dat een deurbel voldoende heeft aan een WiFi signaal is onzin. En vrijwel geen enkel WiFi signaal is BUITEN voldoende goed.
    En een 5Ghz. WiFi netwerk lost dit niet op. 5 Ghz is binnen vaak sneller, maar gaat minder goed door muren heen, daar is 2,4 Ghz WiFi veel beter in. Des te lager de frequentie, des te krachtiger het signaal, maar des te minder data het kan bevatten. Maar 2,4 Ghz. WiFi is erg wisselvallig.
  2. Vergeet WiFi, trek een kabel
    Nogmaals: vergeet WiFi. Trek een kabel. Neem een keer deze moeite. En geniet hier daarna elke dag van. U gaat er 100% zeker weten geen spijt krijgen van het trekken van deze kabel.
  3. Zorg dat er altijd, dus ook zonder internet, binnen een scherm rinkelt en gratis opnames maakt.
    Trek een kabel van de deurbel naar een scherm op een vaste plek in huis. Want dit vaste scherm doet dan 2 dingen:
    1. rinkelen: laat een scherm rinkelen en zien wie aanbelt, ook als er geen goed werkende internet verbindingen zijn, of wanneer er niemand in huis de app op de smartphone heeft zoals een oppas
    2. gratis opnames maken: laat een scherm gratis opnames maken van wie aanbelt en van beweging, ook als er geen goed werkende internet verbindingen zijn.
  4. Sla opnames gratis lokaal op.
    Per maand de rest van je leven betalen voor de opslag van de beelden die je deurbel maakt vinden wij niet verstandig. Bovendien, als je beelden in de Cloud opslaat, lach dan altijd vriendelijk in je eigen camera, want je weet 1 ding zeker: de eigenaar van de Cloud opslag zit naar je beelden te kijken.
  5. Kies thuis voor een internetabonnement met een hogere upload snelheid.
    Een internet deurbel stuurt de videobeelden eerst naar een server, voordat de smartphone deze beelden download. Dus met name de upload snelheid moet voldoende hoog zijn. En vervolgens de download snelheid ook.
  6. Zorg dat de deurbel en de smartphone niet van hetzelfde 2,4 Ghz. netwerk gebruik maken.
    Laat de smartphone verbinden met 5 Ghz. of 4G, en de deurbel via 2,4Ghz. WiFi. Tegelijkertijd een video oproep uploaden en downloaden via dezelfde router en 2,4Ghz. verbinding is snel te veel.
  7. Zorg dat de smartphone 4G heeft, 3G is meestal niet snel genoeg voor een video verbinding.
  8. Kies een universele app.
    De internet deurbel staat in verbinding met een app. Voorkom dat u straks voor alles een andere app heeft. Dus kies voor een universele app zoals bijvoorbeeld de Smart Life app van Tuya. Heel veel verschillende fabrikanten maken producten met deze app. Hierdoor heeft  u in de tokoemst ook nog wat te kiezen.

Kortom: onderschat het niet: betrouwbaarheid van een deurbel is belangrijk. Waarschijnlijk meer dan je denkt in eerste instantie, want een deurbel die maar 9 van de 10 keer rinkelt is uiteindelijk irritant en onbetrouwbaar.

En hoe zit het met mijn privacy: wie kijkt er mee?
Niemand dwingt u om een deurbel met internet te verbinden. U kiest hier echt 100% zelf voor. En er zijn voldoende andere camera deurbellen die ook prima zonder internet werken. Bijvoorbeeld een draadloze camera deurbel die werkt op een eigen draadloze frequentie of een bedrade deurbel met camera, of en GSM deurbel. Bij al deze drie type deurbellen bent u 100% veilig en heeft u 100% privacy.

Maar stel u wilt toch een internet deurbel, wat zijn de risico’s van een internet deurbel voor u veiligheid en uw privacy?

  1. Alles wat met internet verbonden is, kan uiteindelijk worden gehacked. Dat is inmiddels al zo vaak bewezen. En hackers lopen altijd voorop. Als een hacker toegang krijgt kan de hacker de deurbel gebruiken voor een DDOS aanval of het verspreiden van een virus of door uw camera of naar in de deurbel opgeslagen opnames kijken.
  2. Overheden kunnen toegang tot beelden van een internet deurbel opeisen onder bijvoorbeeld antiterrorisme wetgeving. Of een (buitenlandse) overheid (Nederland? China? Rusland?) kan nieuwsgierig zijn en door uw video deurbellen willen kijken om te zien wie bij u aanbelt of langsloopt. Maar hoe interessant u bent voor de buitenlandse inlichtingendiensten tijdens vrede is waarschijnlijk grotendeels van u zelf afhankelijk. Dit ligt waarschijnlijk anders bij grote ondernemingen.
  3. Grote onderneming willen naar uw opnames kijken in de cloud met AI. Of uw privacy in goede handen is van Amazon (Ring) en Google (Nest) is een heel groot vraagteken. Bij Ring is nu al diverse keren in de media verschenen:

Op basis van deze artikelen zou je de indruk kunnen krijgen dat Ring en Nest helemaal geen camera deurbellen verkopen. Dit deurbel lijkt bijzaak. Deze bedrijven lijken vooral geïnteresseerd om veel over u te weten te komen door naar uw opnames in de Cloud te kijken. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van advertenties, de Amazon winkel te kunnen verbeteren of om hun eigen marktaandelen te kunnen uitrekenen. Medewerkers van deze bedrijven kijken waarschijnlijk deels naar de videobeelden van de deurbellen, en voorzien die beelden van tags om het algoritme slimmer te maken. Zodat op den duur software zelfstandig de beelden van de deurbel kan interpreteren, bijvoorbeeld voor het verbeteren van de bewegingssensor. Dat zal misschien ook de reden zijn dat Amazon het zeer jonge bedrijf Ring in 2018 kocht voor 1 miljard USD. Amazon wil misschien graag de data hebben die de Ring deurbellen verzamelen. Dit is misschien een mooie aanvulling op de data die de Alexa en Google Home verzamelen. Misschien is dit nu allemaal nog niet het geval, maar dit lijkt wel de beste verklaring waarom 1 miljard voor een camera deurbellen bedrijf terecht is. Doorsafe is zelf maar een fractie hiervan waard 😀. We zeggen dus niet dat Ring en Google dit exact doen. Wij weten dat ook niet. Maar de diverse berichten in de media + het hoge bedrag dat Amazon voor RING heeft betaald, roepen wel vermoedens op dat hier meer aan de hand is dan: u koopt deurbel en daarna klaar.

 

internet en draadloze camera deurbellen

De waardering van doorsafe.be bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 431 reviews.